» Прикажи све сувенире

Архива вести:


Сувенири Србије у Истанбулу
04/05/2007

На овогодишњем конгресу медија IPI 2007, који се у мају организује у Истанбулу, одржаће се и представљање Београда и Србије као домаћина овог најзначајнијег светског конгреса посвећеног медијима, за 2008. годину.

За ту прилику Сувенирима Србије је поверено формирање промотивног сувенирског пакета за госте конгреса, који прати причу "Доживите Србију свим својим чулима" и састоји се од ручно везених врећица са босиљком, звончића и дрвених фрулица, опанчића привезака, стаклених чокањчића са шљивовицом и керамичких ћупчића пуњених сувим шљивама.

Сви сувенири који се налазе у промотивном пакету (5 врста), означени су наменском марком IPI 2008 - "Be in Belgrade", у складу са предлогом организатора конгреса, Medija Centra.


Туристички цвет за сувенир
30/04/2007

У суботу, 28. априла 2007. године, Туристичка организација Србије је доделила најзначајнију награду у туризму Србије, "Туристички свет 2007".

У категорији Сувенир, награду је добила Марија Клеут Гарић за сувенир "Београдске кућице", серијал од пет кућица израђених у форми минијатура које представљају значајне објекте града Београда.


Сувенири
13/08/2012

Медено срце је лепог изгледа.

Почетак Конкурса за произвођаче
25/04/2007

Стални конкурс за произвођаче почиње 27. априла 2007. године, од када ће сви заинтересовани бити у могућности да се на страницама портала које су посвећене произвођачима, упознају са пропозицијама и начином пријављивања на конкурс.

О почетку конкурса обавештене су и локалне туристичке организације, музеји и друге надлежне институције које би могле допринети одабиру репрезентативних сувенира који ће бити представљени на порталу.

Детаљне информације о начину пријављивања можете прочитати на страни Конкурс