» Прикажи све сувенире

Уметничка керамика

Сувенири Србије - Уметничка керамика

Опис сувенира:

Школа уметничке керамике


Наставни програм школе уметничке керамике прилагођен је како почетницима, тако и заинтересованим полазницима који већ имају нека предзнања из области уметничке керамике. Програм почиње од најосновнијих техника бављења керамиком и обликовања глине, тако да никакво предзнање није потребно, а у току рада полазници ће развити осећај за цртеж, боју, скулптурално моделовање, употребну керамике, као и основе креамичког дизајна. Такође, у школи уметничке керамике, полазници ће се упознавати са историјатом, традицијом опремом и материјалима.

Технике обликовања које ће се обрађивати у школи уметничке керамике су: рад на грнчарском колу,обликаовање из руке, путем плоча, кобасица, комбинованим техникама. Предвиђена је и израда и коришћење калупа за потребе уметничког стваралаштва.

Потом ће се обрађивати технике бојења и декорисања: бојење енгобама, бојеним масама, глазирање. Следе израда декора и усвајање основних принципа ликовног изражавања (теорија форме). Усвајање знања из области ситне пластике и плитког рељефа.

Неки од задатака који ће се обрађивати у школи уметничке керамике су: шоља, кригла, сервис, тањир, чинија, свећњак, расветно тело-лампа, посуда са поклопцем, сет посуда, накит, уникатна плочица, пано - рељеф, креативна посуда, слободан избор техника, слободна форма - скулптура.

Такође обрађиваће се и теме из света флоре и фауне – биоморфне и зооморфне форме, традиције и културног наслеђа, по потреби слободан избор тема.


,00 РСД (0 EUR)

 

Оставите коментар:

 


Како бисмо избегли коментаре непознатог порекла, молимо Вас да са ДА или НЕ одговорите на постављено питање:

Постојећи коментари:

Predivno, profesionalno, kreativno. Dopada mi se :) (Sanja, 05/04/2011 17:39)