Figure na postolju

Suveniri Srbije - Figure na postolju
Suveniri Srbije - Figure na postolju
Podaci:
Broj suvenira: 19092013623
Materijal: Keramika
Dimenzije: visina 16 i 13,5 cm
Način izrade: Ručna izrada, pečenje
Vreme izrade 1 primerka: Serijska proizvodnja
Težina: Suvenir iz grupe proizvoda do 0.5 kg
Trajnost: Neograničena

Opis suvenira:

Praroditeljka i Vodena Vila su kamene skulpture nađene na lokalitetu Lepenski Vir (6500-5500 g. pre n.e.). Ime je dobio po dunavskom viru i bio je sedište jedne od najvažnijih i najsloženijih kultura praistorije. Tokom iskopavanja pronađeno je ribarsko lovačko naselje sa sedam sukcesivnih slojeva naselja i 136 stambenih ili sakralnih objekata.

Veliki broj monumentalnih kamenih skulptura inspirisan je ribom morunom koja je bila jedno od njihovih božanstava. Pronađeni su i mnogobrojni žrtvenici, vatrišta i trapezoidni neimarski objekti podizani prema jedinstvenoj arhitektonskoj šemi. Ovo nalazište predstavlja ključ za razumevanje procesa neolitizacije na Balkanu, jer su jedino ovde zabeležene sve faze prelaza mezolita u neolit.

Praroditeljka i Vodena Vila predstavljaju boginje plodnosti i omiljene su skulpture sa lokaliteta Lepenski Vir, 7. milenijum pre n.e.

Sedmorečje, škola praistorijske arheologije
Makedonska 5/II/12, TC Staklenac, Beograd
Tel: 011 33 42 420
E-mail: office@sedmorecje.com
Sajt: sedmorecje.com

 

Navedene cene su okvirne Raspitajte se kod proizvođača za popuste Prilikom naručivanja pozovite se na Suvenire Srbije

Sedmorečje, škola praistorijske arheologije

Sedmorečje populariše praistorijsku Srbiju, kroz priču o životu naših predaka, i osvetljava različite aspekte svakodnevice mezolita i neolita. Kupovinom teksta o specifičnostima toga doba i dobijanjem poklona inspirisanih Vinčom i Lepenskim Virom, dočarava se duh drevne epohe na moderan i privlačan način.


Svi proizvodi su napravljeni u Srbiji od prirodnih materijala. Pristup je visokostilizovan dizajn koji u sudaru sa prastarim artefaktima daje kvalitet više. Podsetimo se naših starih verovanja i običaja, vratimo se tradicionalnim vrednostima.

Ostali proizvodi od ovog proizvođača:

Suveniri Srbije - Figure na postolju
Suveniri Srbije - Figure na postolju
Suveniri Srbije - Figure na postolju
Suveniri Srbije - Figure na postolju