Mileševa - interzija

Suveniri Srbije - Mileševa - interzija
Suveniri Srbije - Mileševa - interzija
Podaci:
Broj suvenira: 31032009281
Materijal: Prirodni furnir
Dimenzije: 69h74 cm
Način izrade: Ručna izrada - intarzija
Vreme izrade 1 primerka: do 25 dana
Težina: Suvenir iz grupe proizvoda do 2 kg
Trajnost: Neograničeno

Opis suvenira:

Nežna belina srednjevekovnog manastira Mileševa ističe i čuva prelepu fresku Belog anđela. Ovekovečiti vanvremensku snagu manastira starom tehnikom ukrašavanja (intarzija) izazov je kojem su samo najtalentovaniji dorasli.

Pred nama je rad izuzetne lepote i vrhunske tehnike.

60000,00 RSD (545.45 EUR)
Cena je bez PDV-a

Dušan Rakić
Radionica umetničkog zanata
Mob: 064 57 94 886
E-mail: prometheus065@gmail.com

 

Navedene cene su okvirne Raspitajte se kod proizvođača za popuste Prilikom naručivanja pozovite se na Suvenire Srbije

Dušan Rakić

Intarzija kao arhaični umetnički zanat više od dve decenije bila mi je, ne kao profesija već više kao predivan i veran životni pratilac. I ne kao deo mog akademskog obrazovanja nego sama iznikla, u trenutkcima magije opčinjenosti toplinom i lepotom drveta. Jer magija jeste iz raskošne teksture drveta, zapravo furnira - nastajale u decenijama, i možda vekovima burnog formiranja stabala i korenova - iz prirodne stihijnosti stvoriti obličje motiva. Stvoriti sliku ili ornament koji će opet, nanovo u vremenu oplemenjivati naš enterijer, naš nameštaj.


I taj moj čisti manufakturni rad na konkursu Veneer Tech Craftsman's Challenge 2011, kompanije iz američkog grada Njuporta koja se bavi proizvodnjom i distribucijom furnira i nagrađuje autore koji na najefektniji način prezentuju upravo lepotu drveta u obličju furnira, nagradila je počasnom nagradom. Moj rad takođe, uvršćen je u selekciju domaćih i međunarodnih izložbi - na međunarodnoj izložbi "Umetnost u minijaturi 2011" u Majdanpeku, na međunarodnim humanitarnim izložbama u Los Anđelesu, Long Biču, Njujorku, Santa Ani, Ouklandu u okviru projekta 2011 Peace Project (za pomoć postradalima u građanskom ratu u Sijera Leoneu).


Sledeći tradiciju ove umetničke zanatske tehnike izrađujem (po porudžbini) najrazličitije "slikovne" motive i ornamente, suvenire, nameštajne intarzirane aplikacije, veće enterijerske celine, intarzirano dekorisanje ramova, kutija i škrinja, zidnih satova, muzičkih instrumenata, kočija...


Ostali proizvodi od ovog proizvođača:

Suveniri Srbije - Mileševa - interzija
Suveniri Srbije - Mileševa - interzija