» Прикажи све сувенире

Народна обућа

Сувенири Србије - Народна обућа
Сувенири Србије - Народна обућа
Сувенири Србије - Народна обућа
Сувенири Србије - Народна обућа
Сувенири Србије - Народна обућа
Подаци:
Број сувенира: 18122009386
Материјал: Кожа
Димензије: стандардне величине обуће 0 цм
Начин израде: Ручна израда
Време израде 1 примерка: до 5 дана
Тежина: Сувенир из групе производа до 1.5 кг
Трајност: Неограничено

Опис сувенира:

Србија има велико богатство народних игара и ношње. Из тога се родила идеја да се ова наша предност пренесе и понуди свима. Обућа је увек имала посебан значај као део фоклора и као таквој сваки регион јој је давао неке специфичне одлике. Женске и мушке, опанке, чизме, папуче и чизме, јесу окосница нашег асортимана.

Ручни рад даје им уникатност, а квалитетна кожа гаранцију квалитета и дуготрајност. Све ово и јесте разлог због којег се ова обућа може наћи у многим витринама колекционара, љубитеља фоклора, носталгичара, али и у многим обичајима, како се показује свима, носи и њима поноси.

Традиционална обућа у фолклору ових простора, од шумадијских и влашких опанака, па све до свечаних чизама и сватовских папуча са севера Војводине.


од 5000,00 РСД (45.45 EUR)
Цена је без PDV-a

Породично газдинство Салаш Наш
Александрови салаши 12, 24000 Суботица
Моб: 064 39 101 17
Е-маил: nacuk@eunet.rs

 

Наведене цене су оквирне Распитајте се код произвођача за попусте Приликом наручивања позовите се на Сувенире Србије

Марин Јарамазовић

Традиција и разноврсност фолклора су сами по себи изузетно велики сувенир Србије. Из великог поштовања према овоме, као и чињеници да свака породица има неку своју историју и корене, настао је мотив да се стари занати и део ношње сачува од заборава.

"Велики успех нашег фолклора и препознатљивост у свету, само је био мотив више да се ова визија и оствари. Ујединити произвођаче и понудити оно најбоље што имамо, била је наша идеја. Тиме је остварено нешто изузетно, јер спасити традицију и обичаје од заборава, сасвим сигурно представља велики успех. На овај начин испунили смо оно о чему смо сањали и што нам је био циљ. А како се спој младости и искуства показао веома делотворним, практичним и корисним, ми верујемо и надамо се новим успешним подухватима."


Остали производи од овог произвођача: