» Прикажи све сувенире

Петроварадински сат

Сувенири Србије - Петроварадински сат
Сувенири Србије - Петроварадински сат
Сувенири Србије - Петроварадински сат
Подаци:
Број сувенира: 12032012566
Материјал: Дрво - фурнир
Димензије: 13,5 x 15,5 цм
Начин израде: Интерзија
Време израде 1 примерка: до 3 радна дана
Тежина: Сувенир из групе производа до 0.5 кг
Трајност: Неограничено

Опис сувенира:

Интерзија - стари уметнички занат.

Препознатљиви мотив сата петровардинске тврђаве, безмало као географски и културни заштитни знак војвођанског и новосадског урбаног пејсажа.

Мотив Петроварадинске тврђаве био је у селекцији међународне изложбе "Уметност у минијатури 2011" у Мајданпеку. 

Средишњи мотив је димензија 7,5 x 10 цм, укомпонован у масивну подлогу од пања ораха, и мотив је израђен од пробраних племенитих фурнира ораха, маслине, бора, птичијег јавора.

12000,00 РСД (109.09 EUR)
Цена је без PDV-a

Душан Ракић
Радионица уметничког заната
Моб: 064 57 94 886
Е-маил: prometheus065@gmail.com

 

Наведене цене су оквирне Распитајте се код произвођача за попусте Приликом наручивања позовите се на Сувенире Србије

Душан Ракић

Интарзија као архаични уметнички занат више од две деценије била ми је, не као професија већ више као предиван и веран животни пратилац. И не као део мог академског образовања него сама изникла, у тренуткцима магије опчињености топлином и лепотом дрвета. Јер магија јесте из раскошне текстуре дрвета, заправо фурнира - настајале у деценијама, и можда вековима бурног формирања стабала и коренова - из природне стихијности створити обличје мотива. Створити слику или орнамент који ће опет, наново у времену оплемењивати наш ентеријер, наш намештај.


И тај мој чисти мануфактурни рад на конкурсу Veneer Tech Craftsman's Challenge 2011, компаније из америчког града Њупорта која се бави производњом и дистрибуцијом фурнира и награђује ауторе који на најефектнији начин презентују управо лепоту дрвета у обличју фурнира, наградила је почасном наградом. Мој рад такође, увршћен је у селекцију домаћих и међународних изложби - на међународној изложби "Уметност у минијатури 2011" у Мајданпеку, на међународним хуманитарним изложбама у Лос Анђелесу, Лонг Бичу, Њујорку, Санта Ани, Оукланду у оквиру пројекта 2011 Peace Project (за помоћ пострадалима у грађанском рату у Сијера Леонеу).


Следећи традицију ове уметничке занатске технике израђујем (по поруџбини) најразличитије "сликовне" мотиве и орнаменте, сувенире, намештајне интарзиране апликације, веће ентеријерске целине, интарзирано декорисање рамова, кутија и шкриња, зидних сатова, музичких инструмената, кочија...


Остали производи од овог произвођача:

Сувенири Србије - Петроварадински сат
Сувенири Србије - Петроварадински сат