» Прикажи све сувенире

Салаш

Сувенири Србије - Салаш
Сувенири Србије - Салаш
Подаци:
Број сувенира: 31032009280
Материјал: Природни фурнир
Димензије: 65х96 цм
Начин израде: Ручна израда
Време израде 1 примерка: до 25 дана
Тежина: Сувенир из групе производа до 5.5 кг
Трајност: Неограничено

Опис сувенира:

Оронули војвођански салаш као сведочанство времена која нестају,израђен је од пробраних племенитих и егзотичних природних фурнира.

Топлина дрвета и стара техника украшавања (интарзија) дочаравају љупкост и дашак салашарског живота. Завирите кроз прозор старе куће - нежност и осмех житеља најлепше равнице Европе успомена су која ће вас увек пратити.

 

50000,00 РСД (454.55 EUR)
Цена је без PDV-a

Душан Ракић
Радионица уметничког заната
Моб: 064 57 94 886
Е-маил: prometheus065@gmail.com

 

Наведене цене су оквирне Распитајте се код произвођача за попусте Приликом наручивања позовите се на Сувенире Србије

Душан Ракић

Интарзија као архаични уметнички занат више од две деценије била ми је, не као професија већ више као предиван и веран животни пратилац. И не као део мог академског образовања него сама изникла, у тренуткцима магије опчињености топлином и лепотом дрвета. Јер магија јесте из раскошне текстуре дрвета, заправо фурнира - настајале у деценијама, и можда вековима бурног формирања стабала и коренова - из природне стихијности створити обличје мотива. Створити слику или орнамент који ће опет, наново у времену оплемењивати наш ентеријер, наш намештај.


И тај мој чисти мануфактурни рад на конкурсу Veneer Tech Craftsman's Challenge 2011, компаније из америчког града Њупорта која се бави производњом и дистрибуцијом фурнира и награђује ауторе који на најефектнији начин презентују управо лепоту дрвета у обличју фурнира, наградила је почасном наградом. Мој рад такође, увршћен је у селекцију домаћих и међународних изложби - на међународној изложби "Уметност у минијатури 2011" у Мајданпеку, на међународним хуманитарним изложбама у Лос Анђелесу, Лонг Бичу, Њујорку, Санта Ани, Оукланду у оквиру пројекта 2011 Peace Project (за помоћ пострадалима у грађанском рату у Сијера Леонеу).


Следећи традицију ове уметничке занатске технике израђујем (по поруџбини) најразличитије "сликовне" мотиве и орнаменте, сувенире, намештајне интарзиране апликације, веће ентеријерске целине, интарзирано декорисање рамова, кутија и шкриња, зидних сатова, музичких инструмената, кочија...


Остали производи од овог произвођача:

Сувенири Србије - Салаш
Сувенири Србије - Салаш