» Прикажи све сувенире

Од злата јабука - подршка - 18/07/2007

Подршку Сувенирима Србије пружила је Драгана Маринковић, уредница емисије "Од злата јабука" у оквиру које ће бити представљање портала, произвођача сувенира и старих занатлија.

Препознавање традиционалних вредности је од великог значаја за успешно представљање Србије у чему медијска подршка има велики утицај.

Радио Београд 2 је основан давне 1958. године и једини је програм код нас који је у целини окренут култури и уметности.

Овај отворени студио део је РТС као сервиса грађана, који је дужан да посебно негује културне вредности. Конкретно, Радио Београд 2 преузео је модерно схваћену образовну функцију и покренуо специјалну серију Светска сцена и суседне културе. Он се у пуној мери испољава као динамични ауторски радио, окренут националној култури и њеном сталном дијалогу са суседним културним и светским токовима.

Емисија "Од злата јабука" резервисана је за изворну народну музику. Отворена је за све музичке догађаје и личности које афирмишу изворну народну музику. Окупља истраживаче, мелографе, етнологе, етномузикологе и извођаче. Завирује у архиве и музејске експонате, оживљава легенде, обичаје, ритуале – део музичке прошлости који у траговима и данас живи у извођачкој пракси појединих средина. Прати промене варијанти појединих изворних песама и њихово путовање кроз време.

Емисија "Од злата јабука" емитује се сваког радног дана од 11.00 часова на Радио Београду, 2. програм (97,6 MHz).


Посетите: Радио Београд 2 - радио културе и уметности