» Прикажи све сувенире

Питања и одговори

П: Како могу купити сувенире који су представљени на порталу?
О: Довољно је да посетиоци лично контактирају произвођача сувенира и уговоре реализацију наруџбине. Трговина обављена овим начином купцима обезбеђује НИЖЕ ЦЕНЕ, САМОСТАЛНО КРЕИРАЊЕ ПРОИЗВОДА, ДИРЕКТАН КОНТАКТ СА ПРОИЗВОЂАЧЕМ И УМЕТНИКОМ. Контакт подаци произвођача се налазе јасно истакнути испод описа сваког сувенира појединачно. У случају да имате потешкоћа у проналажењу контакт података, молимо Вас да позовете Сувенире Србије и ми ћемо се потрудити да ступите у контакт са продавцем.

 

П: Да ли постоји минимум и максимум у броју сувенира које бих желео купити?
О: Приликом контакта са произвођачем сувенира распитајте се о попустима за количину. Сви представљени сувенири су уникатни, најчешће ручно рађени и самим тим не постоји велики број истих сувенира на располагању. Молимо Вас да нам се правовремено јавите произвођачима сувенира уколико желите већу количину производа, како би Вам сувенири били испоручени на време.

 

П: Како се врши плаћање сувенира?
О: У могућности сте да начин плаћања договорите директно са произвођачем/продавцем сувенира. Видови плаћања који су на располагању, у зависности од статуса продавца, су уплате вирманом, поузећем и др.

 

П: Зашто се морам регистровати и уписати своје податке да бих куповао на порталу?
О: Да бисте обавили наруџбину не морате се регистровати нити остављати личне податке. У случају да се региструјете у нашу маилинг листу, подаци које уписујете приликом регистрације су заштићени и неће бити уступани трећим лицима нити публиковани.

 

П: Да ли је могуће наручивати сувенире са посебним захтевима?
О: У већини случајева је могуће. Потребно је да контактирате произвођаче сувенира и заједно пронађете најбоље решење.

 

П: Да ли су сви сувенири који се налазе на порталу, доступни?
О: Углавном су сви представљени сувенири доступни у кратком временском периоду, али Вам предлажемо да се детаљне информације сазнате директно од произвођача сувенира.

 

П: Шта се дешава уколико сувенир стигне са грешком, поломљен, неисправан?
О:Сувенири Србије и Кројач д.о.о. не сносе одговорност уколико дође до оштећења робе приликом транспорта, већ се даљи процес накнаде регулише између продавца и купца.

 

П: Како Вас могу контактирати уколико имам питање, предлог, коментар?
О: Наши контакти су:
Tелефони: 011/3162 471 и 069/11 654 09
eMail: info@SuveniriSrbije.com
Радно време: понедељак-петак, од 10 до 17 часова