» Прикажи све сувенире

Данубиус

Сувенири Србије - Данубиус
Сувенири Србије - Данубиус
Подаци:
Број сувенира: 19092013627
Материјал: Керамика
Димензије: 8х8 цм
Начин израде: Ручна израда, печење
Време израде 1 примерка: Серијска производња
Тежина: Сувенир из групе производа до 0.5 кг
Трајност: Неограничена

Опис сувенира:

Данубиус - Скулптура инспирисана мезолитским локалитетом Лепенски Вир

Данубиус је једна од камених скулптура нађена на локалитету Лепенски Вир (6500-5500 г. пре н.е.). Име је добио по дунавском виру и био је седиште једне од најважнијих и најсложенијих култура праисторије. Током ископавања пронађено је рибарско ловачко насеље са седам сукцесивних слојева насеља и 136 стамбених или сакралних објеката.

Велики број монументалних камених скулптура инспирисан је рибом моруном која је била једно од њихових божанстава. Пронађени су и многобројни жртвеници, ватришта и трапезоидни неимарски објекти подизани према јединственој архитектонској шеми. Ово налазиште представља кључ за разумевање процеса неолитизације на Балкану, јер су једино овде забележене све фазе прелаза мезолита у неолит.

Данубиус је исклесан у кварцном пешчару, монументалних димензија 51х33 цм, а изгледом подсећа на риболико божанство. Лепенски Вир, 6500-5500 г. пре н.е.

Доступан је у неколико боја.

Седморечје, школа праисторијске археологије
Македонска 5/II/12, ТЦ Стакленац, Београд
Тел: 011 33 42 420
Е-маил: office@sedmorecje.com
Сајт: sedmorecje.com

 

Наведене цене су оквирне Распитајте се код произвођача за попусте Приликом наручивања позовите се на Сувенире Србије

Седморечје, школа праисторијске археологије

Седморечје популарише праисторијску Србију, кроз причу о животу наших предака, и осветљава различите аспекте свакодневице мезолита и неолита. Куповином текста о специфичностима тога доба и добијањем поклона инспирисаних Винчом и Лепенским Виром, дочарава се дух древне епохе на модеран и привлачан начин.


Сви производи су направљени у Србији од природних материјала. Приступ је високостилизован дизајн који у судару са прастарим артефактима даје квалитет више. Подсетимо се наших старих веровања и обичаја, вратимо се традиционалним вредностима.

Остали производи од овог произвођача:

Сувенири Србије - Данубиус
Сувенири Србије - Данубиус
Сувенири Србије - Данубиус
Сувенири Србије - Данубиус